Αρχική > Uncategorized > …Περί φαρμακείων και άλλων δεινών

…Περί φαρμακείων και άλλων δεινών

26 Ιανουαρίου, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Ξεκαθαρίζω εξ´αρχής ότι είμαι υπέρ της απελευθέρωσης του ωραρίου των φαρμακείων και μάλιστα, να εφαρμοστεί με πιο εύκολο και οργανωμένο τρόπο απ´αυτόν που απαιτείται σήμερα.
Υπενθυμίζω ότι ο νόμος για την απελευθέρωση του ωραρίου, Ν.3918/ 15-02-11, έχει ψηφιστεί απ´ τη βουλή και μάλιστα έχει εκδοθεί και η σχετική υπουργική απόφαση στο ΦΕΚ 225-1Β-10-10-2011, η οποία και εφαρμόζεται από 1-1-2012.

Η διάταξη επομένως, που καταψηφίστηκε προχθές, δεν αφορούσε την απελευθέρωση του ήδη απ´ τον νόμο απελευθερωμένου ωραρίου, αλλά τον τρόπο υποβολής αιτήσεων των φαρμακοποιών που επιθυμούν να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας τους. Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, αυτό και μόνο αυτό.

Μάλιστα, επειδή, η σχετική Υπ. απόφαση αφορούσε την ετήσια δέσμευση του ενδιαφερόμενου φαρμακοποιού, η διάταξη θα είχε πρακτική εφαρμογή από 1-1-2013. Άρα, αφορούσε σε ένα δευτερεύων ζήτημα που θα ίσχυε σε έναν χρόνο από τώρα.

Στόχευε σε 1-2 φαρμακευτικούς συλλόγους ανά την επικράτεια, οι οποίοι μέχρι πρόσφατα, αρνούμενοι να εφαρμόσουν τον νόμο, δεν προωθούσαν τις δηλώσεις των ενδιαφερόμενων φαρμακοποιών στις περιφέρειες, προκειμένου να επικυρωθεί ο κατάλογος των εφημεριών.

Εξ´ όσων πληροφορήθηκα όμως, αυτές οι εκκρεμότητες έκλεισαν την προηγούμενη εβδομάδα, βεβαίως αδικαιολόγητα για τους συγκεκριμένους συλλόγους.

Λόγοι επομένως, κατεπείγοντος δεν υπήρχαν προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα η διάταξη. Ο τρόπος που τέθηκε σε ψηφοφορία άλλωστε, πιθανότατα να υποψίασε τους βουλευτές και τελικά να έδωσε περιθώριο ώστε να βρουν τόπο οι λανθασμένοι ισχυρισμοί των φαρμακοποιών ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ´ αυτήν.

Ξεκαθαρίζω ότι ψήφισα παρών όχι γιατί είμαι κατά της απελευθέρωσης ωραρίου, το αντίθετο. Ούτε γιατί είμαι κατά της επίμαχης διάταξης. Αλλά όπως ανέφερα, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, επιθυμώ να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, προκειμένου όλοι οι βουλευτές να κατανοήσουν σε τι αφορά ώστε να διαλυθεί κάθε υπόνοια.

Είναι όμως, λυπηρό σήμερα όλοι να θέλουν να αξιοποιήσουν την καταψήφιση της διάταξης κατά το δοκούν. Κανένας δεν αναφέρεται στην ουσία αλλά εξακολουθούν να διαιωνίζουν μια παρεξήγηση αφήνοντας απληροφόρητη την κοινή γνώμη και επαναφέροντας μια συζήτηση που έληξε πριν μήνες.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η επικοινωνία κι ο λαϊκισμός νίκησαν την ουσία, διότι κανένας δεν θα μπει στον κόπο να διαβάσει και να καταλάβει τι έγινε προχθές.

Μέσα στην ίδια μέρα το ίδιο λάθος δυο φορές. Το πρωί κατηγορείται κάποιος που δεν διάβασε τι ψήφιζε και ορθά. Το βράδυ οι ίδιοι αν και αδιάβαστοι κατηγορούν όσους ήξεραν τι ψήφιζαν.

Κατηγορίες:Uncategorized
  1. 26 Ιανουαρίου, 2012 στο 9:10 μμ

    Θα έλεγα να το δημοσιεύσεις και στον Αθηναϊκό Τύπο αυτό, σίγουρα στον τοπικό. Είναι σημαντικό άνθρωποι που είναι μέσα στα πράγματα να δίνουν μια σφαιρική, αντικειμενική θεώρηση των όσων συμβαίνουν στην πολιτική ζωή. Εγώ, πρώτος απ’ όλους, παραπλανήθηκα από τον τρόπο που τον παρουσίασαν τα ΜΜΕ.

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: